Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SURE BET ΤΗΣ STOIXIMAN

Γράφει ο Τάσος Βενέτης, Product Owner, Stoiximan

Η Stoiximan συμβαδίζοντας με την ραγδαία ανάπτυξη των τελευταίων ετών στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) καινοτομεί στον χώρο του στοιχιματισμού και έχει ήδη αναπτύξει ένα νέο Business Unit (BU), που ονομάζεται «Αμερική», και ασχολείται εξ ολοκλήρου με την υλοποίηση έργων με χρήση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το νέο αυτό BU ξεκίνησε το ταξίδι του μέσω ενός Proof Of Concept που έτρεξε σε συνεργασία με το Intelligent Systems Lab του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου πριν από 1.5 περίπου χρόνο. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα και οι προοπτικές που αναδύονται με τη χρήση ΤΝ είχαν ως αποτέλεσμα την ίδρυση τεσσάρων ομάδων, δύο από τις οποίες έχουν έδρα στη Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες αυτές υλοποιούν έργα που άπτονται των περιοχών του Responsible Gaming, Personalization, των Recommendation Systems, του Fraud Detection, Process Optimization και Automation και πολλών άλλων.

Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το sure bet της Stoiximan;

Στρατηγικός στόχος της Stoiximan, μέσα από τη χρήση της ΤΝ, είναι η παροχή μιας στοιχηματικής πλατφόρμας που κάνει το παιχνίδι των πελατών της διαρκώς καλύτερο καθώς και η αυτοματοποίηση και βελτιστοποίηση (εσωτερικών) διαδικασιών της, επιτρέποντας στους εργαζόμενους της να ασχολούνται με έργα που απαιτούν πνευματικές δεξιότητες και δημιουργικότητα.

Εξειδικευμένα Στελέχη

Τα έργα που υλοποιούνται είναι end-to-end, συνεπώς, για να μπορέσουν οι ομάδες να είναι πλήρως λειτουργικές, είναι απαραίτητη η στελέχωση τους με πολλές ειδικότητες μηχανικών.

Πρώτα απ’ όλα είναι απαραίτητοι Big Data Engineers που θα είναι υπεύθυνοι για την ανάκτηση και τον μετασχηματισμό των διαφορετικών ειδών δεδομένων που έχει στη διάθεση της η Stoiximan, ώστε να μπορέσουν να κατασκευάσουν τα features που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη μοντέλων. Συνεχίζοντας, είναι απαραίτητοι Machine Learning Engineers ή αλλιώς Data Scientists, οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τα μοντέλα εκείνα που θα ικανοποιούν τις ανάγκες κάθε έργου και θα αποτελούν την καρδιά των συστημάτων ΤΝ.

Επιπρόσθετα, κρίσιμη είναι η στελέχωση με Software Engineers που θα μετατρέψουν τα μοντέλα σε ζωντανά συστήματα που θα παρέχουν με τον βέλτιστο και πιο απρόσκοπτο τρόπο τις υπηρεσίες τους. Επιπρόσθετα, απαραίτητοι είναι και οι Quality Assurance Engineers που θα διασφαλίζουν την ορθή λειτουργία των εφαρμογών.

Τέλος, για να μπορέσουν όλα τα έργα να τρέχουν υποστηρίζοντας real time εφαρμογές η Stoiximan σκοπεύει να αναπτύξει την δική της State Of the Art Big Data / AI πλατφόρμα η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς της να αναπτύσσουν end-to-end λύσεις στο cloud χρησιμοποιώντας distributed computing και storage.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το sure bet της Stoiximan.
Μάθε περισσότερα

LATEST

Discover #LifeatQualco!

Recognised for our dedication to excellence, QUALCO was honoured as one of the best workplaces in tech and the best workplaces for women in 2023!