ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ DATAWAYS

Γράφει ο Λευτέρης Τσακιρίδης, General & Sales Manager, Dataways

Με την εκθετική αύξηση της ανάγκης για απομακρυσμένη εργασία από τις επιχειρήσεις, που προκαλεί η εξέλιξη της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας, η Dataways αναγνωρίζοντας την αξία ενός πραγματικά ευέλικτου εργασιακού περιβάλλοντος, παραθέτει παρακάτω κάποιες απαραίτητες παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψιν από τις επιχειρήσεις για τη δημιουργία αποδοτικής και ασφαλούς εργασίας από το σπίτι.

  • Εταιρικό VPNΕίναι απαραίτητη μια ασφαλής και δοκιμασμένη σύνδεση εταιρικούVPN για να μπορούν οι εργαζόμενοι να συνδεθούν και εργασθούν με τις υπάρχουσες δομές και εφαρμογές της εταιρίας τους. Όσο πιο άμεση και παραμετροποιήσιμη είναι η υπηρεσία στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης τόσο πιο αποτελεσματική και γρήγορη είναι και υλοποίηση της.
  • Fileserver / Collaboration: Σημαντική επίσης είναι η ύπαρξη μιας κεντρικής ιδιωτικής δομής που να επιτρέπει εύκολα και με ασφάλεια στους εργαζομένους να αποθηκεύουν και να διαμοιράζουν αρχεία μεταξύ τους προστατεύοντας ταυτόχρονα την εταιρία και τα δεδομένα της.
  • Meeting Platform (Video / Audio): Η επιλογή μιας δοκιμασμένης και ταυτόχρονα απλής λύσης που παρέχει κατάλληλα εργαλεία παρουσίασης και επικοινωνίας κάνει πραγματικά εύκολη και αποδοτική την κάθε ηλεκτρονική συνάντηση εξαλείφοντας τις δυσκολίες που προκαλεί η απόσταση. 
  • Ασφάλεια πληροφοριακών δομών και πρόσβασης: Οι δομές που χρειάζεται μια εταιρία για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι υπάλληλοι εργάζονται μακριά από την επιχείρηση είναι ένας συνδυασμός προηγμένων anti-malware προγραμμάτων, πολλαπλής πιστοποίησης της ταυτότητας χρήστη (Multi Factor Authentication) για προστασία έναντι κλοπής ή διαρροής συνθηματικών και προστασίας σε επίπεδο DNS κατά τη σύνδεση του κάθε υπαλλήλου στο Internet.
  • Υποδομές υψηλής διαθεσιμότητας: Οι φυσικές τεχνολογικές υποδομές εντός της εταιρίας θα πρέπει να είναι κατάλληλες και ικανές να παρέχουν τους κατάλληλους πόρους για απομακρυσμένη εργασία. Η χρήση αξιόπιστων cloud λύσεων υποδομής και backup δίνουν μια πολύ ασφαλή και αποτελεσματική λύση στο κομμάτι της εξασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας από μια επιχείρηση.
  • Ποιοτική σύνδεση Internet: Οποιοδήποτε πλαίσιο απομακρυσμένης εργασίας χρειάζεται να έχει όχι μόνο μια ικανή κεντρική σύνδεση Internet αλλά και εναλλακτικά μια Backup δεύτερη σύνδεση από αξιόπιστο πάροχο που είναι να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να λειτουργήσει σε περίπτωση προβλήματος της πρώτης.

Η φύση των υπηρεσιών της Dataways, η τεχνογνωσία καθώς και η μεγάλη εμπειρία μας σε θέματα εξασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας, μας δίνει και σε εμάς τους ίδιους τη δυνατότητα να εργασθούμε απομακρυσμένα και να προσφέρουμε παραγωγικά την απαραίτητη υποστήριξη και επικοινωνία με κάθε επιχείρηση.

Με θετικότητα και υπευθυνότητα, παραμένουμε αισιόδοξοι, ότι η κατάσταση αυτή θα έχει περιορισμένη διάρκεια και η ζωή και η καθημερινότητα όλων μας θα επανέλθει σύντομα σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

LATEST

TechPro Fall2023 Bootcamp Launch

Committed to its vision for inclusive, innovative and targeted training on new technologies, and campaigning under the slogan “Program your Future”, TechPro Academy has launched on Monday, the 2nd of October, its Fall2023_Bootcamp in Front End, Back End and Data Science technologies.