#ΑSKTHECEO: Η DATAWAYS ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ TECHSALONIKI

Μιλήσαμε πρόσφατα με τον κ. Λευτέρη Τσακιρίδη, CEO της Dataways, για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την εταιρεία, την εργασιακή φιλοσοφία τους, την μέχρι τώρα εμπειρία τους στα προηγούμενα events και το τι φέρνουν με την συμμετοχή τους στο φετινό TechSaloniki 2019.

Ποια είναι η Dataways; Τι σας διαφοροποιεί ως εταιρεία;

Dataways είναι εταιρία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ICT) με έδρα την Θεσσαλονίκη. Η κύρια αγορά δραστηριοποίησης είναι η Ελληνική αλλά έχει αναλάβει και υλοποιήσει ad hoc έργα σε πάνω από 10 χώρες του εξωτερικού.

Προσφέρουμε υψηλού επιπέδου, σύγχρονες & βραβευμένες λύσεις τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών σε 4 κύριους τομείς: Cloud / ISPIT SecurityIT InfrastructureiNODE – Software R&D, οι οποίες πλαισιώνονται από παροχή άμεσης και προσωποποιημένης υποστήριξης από την υψηλά καταρτισμένη ομάδα μηχανικών μας.

Η εταιρία μας στελεχώνεται και διευρύνει το προσωπικό της και την τεχνογνωσία της με σκοπό την κάλυψη νέων απαιτήσεων και τεχνολογιών.  Κύριο χαρακτηριστικό μας η αμεσότητα στην σχέση με τον εκάστοτε τελικό πελάτη. Διαθέτει την κατάλληλη εξειδίκευση, εμπειρία, ευελιξία και φρεσκάδα έτσι ώστε να έχουμε μια άκρως προσωποποιημένη επαφή με κάθε επιχείρηση ή φορέα που μας εμπιστεύεται.

Ο τρόπος λειτουργίας και η παροχή των υπηρεσιών που προσφέρουμε, μας έχουν δώσει τον χαρακτηρισμό ως «boutique». Γιατί όχι μόνο μπορούμε να αναλάβουμε περίπλοκα έργα, μεγάλης δυσκολίας και εξειδίκευσης, αλλά και να διασφαλίσουμε τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά ότι η κάθε λύση είναι μοναδική, ιδιαίτερη -πάντα- στα μέτρα του πελάτη μας έτσι ώστε να επιτυγχάνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης του.

Αυτό φαίνεται κοιτώντας συνολικά και την επιτυχημένη πορεία της εταιρίας έως τώρα. Διανύοντας ήδη την δεύτερη δεκαετία μας, η Dataways, με σταθερές επιτυχίες και σημαντικές συνεργασίες, συμμετέχει ενεργά στο πλέον δυναμικό, απαιτητικό και ανταγωνιστικό τοπίο του ΙΤ χώρου και πρωτοπορεί όχι μόνο στην εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και στις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς.

Πως λειτουργεί η ομάδα της Dataways; Ποια είναι η εργασιακή φιλοσοφία της εταιρίας;

Είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους της εταιρίας μας καθώς αποτελούν το κύριο διαφοροποιό μας στοιχείο. Αξιοποιώντας το μεγάλο φάσμα τεχνογνωσίας και εμπειρίας τους καταφέραμε να είμαστε πρωταγωνίστρια εταιρία στο χώρο του Ελληνικού ΙCΤ για 19 χρόνια.

Η ομάδα μας λειτουργεί σαν σύνολο, σαν μια μεγάλη οικογένεια. Το κάθε μέλος της ομάδας φέρνει στο τραπέζι ένα μοναδικό σετ προσωπικών χαρακτηριστικών και επαγγελματικής εξειδίκευσης. Ο πλουραλισμός των απόψεων είναι κάτι που όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτος και σεβαστός από την εταιρία μας αλλά ενθαρρύνεται σε καθημερινή βάση.

Ο στόχος της εταιρίας είναι κάθε μέλος της ομάδας μας να νιώθει όμορφα που ανήκει σε αυτή. Θέλουμε ο καθημερινός ερχομός στο γραφείο να είναι μια διαδικασία ευχάριστη και ο κάθε ένας μας να αισθάνεται ότι έρχεται σε ένα παραγωγικά οικείο – οικογενειακό χώρο. Για αυτό τον λόγο και τα γραφεία της εταιρίας σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν σύμφωνα με την εργασιακή φιλοσοφία της. Η συνολική αίσθηση που αποκομίζει κάποιος εργαζόμενος μας είναι μια αίσθηση αμεσότητας. Αμεσότητα στην ενσωμάτωση του στην ομάδα μας εάν είναι νέος στην εταιρία. Αμεσότητα στην επικοινωνία με την υπόλοιπη ομάδα και την διεύθυνση έτσι ώστε η άποψη του να ακούγεται και να προσμετράτε στις αποφάσεις. Αμεσότητα στις καθημερινές του επαφές με τους πελάτες μας έτσι ώστε να υπάρχει προσωποποιημένη προσέγγιση σε κάθε επικοινωνία μαζί τους.

Η εταιρία επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση των εργαζομένων της. Με την άμεση συνεργασία μας με κορυφαίους κατασκευαστές πληροφορικής και Software (Cisco, NetApp, Veeam, VMware, ESET, HPE, DELL) δίνεται η δυνατότητα στα μέλη της ομάδας μας να εξελίξουν τις γνώσεις τους και την εξειδίκευση τους παρακολουθώντας κατάλληλα σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια.  

Ποια είναι η διαδικασία πρόσληψης ενός νέου μέλους στο Dataways;

Η εταιρία μας είναι μια αμιγώς τεχνολογική εταιρία και η ομάδα μας (είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεχώς μεγαλώνει) αποτελείται κυρίως από άτομα από τον χώρο της Πληροφορικής.

Η αξιολόγηση κάθε νέου εργαζομένου γίνεται μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων. Ο σκοπός της εταιρίας για κάθε υποψήφιο είναι να συζητήσει μαζί του για την κατάρτιση του και να τον γνωρίσει περισσότερο σαν άνθρωπο και σαν κουλτούρα. Να ακούσει τις φιλοδοξίες του, πιθανές ανησυχίες του, να δει την γενική διάθεσή του για να διαμορφώσει το προφίλ του.

Ο τελικός στόχος μας είναι να καλωσορίζουμε στην ομάδα μας ανθρώπους καταρτισμένους πάνω στις αρμοδιότητές που θα τους δοθούν, που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και φιλοσοφία με εμάς.

Ποια η γνώμη σας για το TechSaloniki;

Το TechSaloniki είναι ένα tech event που έλειπε από την πόλη της Θεσσαλονίκης και την Βόρεια Ελλάδα και γενικά η ιδέα είναι ανατρεπτική! Ο χώρος της τεχνολογίας ακμάζει τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, με πολλές εταιρίες διαφόρων μεγεθών και backgrounds να έχουν αναπτύξει ένα πολύ δυνατό οικοσύστημα είναι σε θέση να δημιουργεί, να διατηρεί και να εξελίσσει πολλές νέες θέσεις εργασίας τόσο για ανθρώπους με εμπειρία στον χώρο όσο και για νέους που μόλις τελείωσαν τις σπουδές τους και αναζητούν την πρώτη τους εργασία.

Η Dataways πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο TechSaloniki και για αυτό το λόγο είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θεσμού. Ενός θεσμού που μέσα από ένα διήμερο event φέρνει σε άμεση επαφή τις εταιρίες τεχνολογίας και πληροφορικής με ταλαντούχα άτομα που αναζητούν εργασία.

Η εκδήλωση αποτελεί έναν δίαυλο επικοινωνίας που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα και σίγουρα προσφέρει μια win-win σχέση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είναι μια γιορτή αλληλεπίδρασης, μια συγκέντρωση των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας της Βόρειας Ελλάδας και των πιο συναρπαστικών και ταλαντούχων υποψηφίων.

Τι αποκομίσατε από το τελευταίο TechSaloniki;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στο περσινό TechSaloniki (2018), δώσαμε δυναμικό παρόν σαν εταιρία με μεγάλο μέρος των στελεχών μας να παρίσταται στο booth μας. Είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε πλήθος υποψηφίων που έφεραν την επιθυμητή κατάρτιση για τις θέσεις που θέλαμε να καλύψουμε στην εταιρία. Το αποτέλεσμα των συνεντεύξεων ήταν πολύ θετικό για εμάς γιατί καλωσορίσαμε δύο νέα μέλη στην οικογένεια της εταιρίας μας.

Επιπλέον όμως ως εταιρεία είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συνομιλήσουμε και με στελέχη άλλων εταιριών στον χώρο της πληροφορικής, να ενημερωθούμε για το αντικείμενο και τις υπηρεσίες τους και να ανταλλάξουμε απόψεις και βέλτιστες πρακτικές για κοινά θέματα που απασχολούν γενικά τις εταιρίες του χώρου.

Τι θέσεις εργασίας αναζητάτε στο TechSaloniki 2019;

Η εταιρία μας λόγω πολλαπλών τομέων δραστηριότητας στο χώρο του ΙΤ και των ολοένα και αυξανόμενων projects προς υλοποίηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θέλει να εμπλουτίσει την ομάδα της με ικανά και καταρτισμένα άτομα. Οι εξειδικεύσεις που μας αφορούν κυρίως και που θα αναζητήσουμε στο TechSaloniki 2019 είναι System Engineers (Networking), Μηχανικοί Cloud και Cyber Security Engineers.

Ποια είναι η κορυφαία συμβουλή σας για τους υποψηφίους του φετινού TechSaloniki 2019;

Μια συμβουλή που θα βοηθήσει πολύ τους υποψηφίους αλλά και την ομάδα μας είναι το να έχουν επικαιροποιημένο το βιογραφικό τους και το LinkedIn profile τους, αναφέροντας την γνώση και την κατάρτιση τους για τις θέσεις οι οποίες τους ενδιαφέρουν.

Και φυσικά  -it goes without saying- ο καλύτερος σύμμαχος του κάθε υποψήφιου είναι η καλή τους διάθεση! Εάν και οι συνεντεύξεις για εργασία είναι συνήθως αγχωτικές για τους περισσότερους, το TechSaloniki είναι ένας χώρος όπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και προτείνω να είναι χαλαροί και να απολαύσουν και οι ίδιοι την διαδικασία καθώς έχουν μόνο να κερδίσουν τόσο σε πιθανότητα εύρεσης εργασίας αλλά και σίγουρα σε συσσώρευση γνώσης και εμπειρίας.

Website

Social: LinkedInFacebook

LATEST

Empowering women to be their powerful self! | Deloitte

Στην Deloitte η ισότητα, η συμπερίληψη, και η διαρκής επαγγελματική και προσωπική ενδυνάμωση των ανθρώπων μας συνιστούν βασικούς πυλώνες των αξιών μας, και διέπουν τη νοοτροπία και την καθημερινότητά μας.

Discover #LifeatQualco!

Recognised for our dedication to excellence, QUALCO was honoured as one of the best workplaces in tech and the best workplaces for women in 2023!