ΤΟ TECHSALONIKI ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ HR

του Σταύρου Κυριακίδη, Human Resources, Apifon

«Θα ψάξω να βρω δουλειά στο εξωτερικό!» Αυτή είναι η πρώτη σκέψη μίας μεγάλης μερίδας Ελλήνων φοιτητών -ειδικά αυτών που προέρχονται από τον τομέα της πληροφορικής- οι οποίοι μετά το πέρας των σπουδών τους το πρώτο πράγμα που σκέφτονται να κάνουν είναι να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να ψάξουν εργασία σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία ούτε μίας τυπικής αναζήτησης στο εσωτερικό της πόλης ή της χώρας, αφού το θεωρούν χάσιμο χρόνου, καθώς έχουν ως δεδομένο πως καμία Ελληνική εταιρεία δε θα μπορέσει να τους απορροφήσει και να τους βοηθήσει να εξελιχθούν επαγγελματικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αναζήτηση για δουλειά στο εξωτερικό να αποτελεί μονόδρομο για όλους τους ταλαντούχους Έλληνες αποφοίτους του τομέα μας.

Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κατάλοιπο της περιόδου της Ελληνικής κρίσης 2010-2015, το οποίο πολλοί νέοι δυστυχώς έχουν ακόμα ως δεδομένο. Το γνωστό σε όλους μας λοιπόν Brain Drain εξακολουθεί να μας βασανίζει ακόμα και σήμερα! Και όμως, μπορούμε να πούμε πως αυτή η «πραγματικότητα» δεν ισχύει πλέον!

Η εμφάνιση του Techsaloniki

Στις αρχές του 2016, 15 από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής της πόλης της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Tech Oriented Event που θα είχε ως  βασικό στόχο να φέρει τους απόφοιτους του τομέα της πληροφορικής, αλλά και γενικότερα τον κόσμο που αναζητά εργασία, πιο κοντά στις «παρεξηγημένες» τεχνολογικές Ελληνικές εταιρείες. Έτσι γεννήθηκε το TechSaloniki, το οποίο από το 2016 μέχρι και σήμερα αριθμεί περισσότερες από 150 προσλήψεις.

Γιατί να συμμετάσχεις στο TechSaloniki 

Στο TechSaloniki συμμετέχουν 30 εταιρείες πληροφορικής με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες όμως δραστηριοποιούνται κατά κύρια βάση στο εξωτερικό, έχουν διεθνές πελατολόγιο και είναι ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο. Εταιρείες τεχνολογίας που πιθανόν να μην έχεις ακούσει ποτέ ξανά και να εκπλαγείς με το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται.

Το TechSaloniki σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις αυτές τις εταιρείες, να μάθεις με τι ασχολούνται και που δραστηριοποιούνται. Σου δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσεις με διάφορα στελέχη των εταιρειών, να ανταλλάξετε απόψεις και να συζητήσετε για την αποστολή και το όραμά τους, καθώς και για τις ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης που μπορούν να σου προσφέρουν. Εδώ! Στον τόπο σου!

Θα γνωρίσεις στελέχη που ανήκουν σε διάφορα τμήματα των εταιρειών αυτών όπως το HR, το Marketing και φυσικά το ΙΤ. Θα μάθεις με τι ασχολούνται, ποια είναι η καθημερινότητα τους και το πιο βασικό: Γιατί επιλέγουν ακόμα Ελλάδα!

Επίσης θα γνωρίσεις τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και θα κάνεις ένα εποικοδομητικό networking, θα δεις νέα τεχνολογικά trends και θα μάθεις τι τεχνολογίες χρησιμοποιεί κάθε συμμετέχουσα εταιρία.

Οι άνθρωποι των εταιρειών που συμμετέχουν στο event έχουν όλη τη θετική διάθεση να συζητήσουν μαζί σου, να σε γνωρίσουν, αλλά το πιο σημαντικό να σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που ακριβώς ψάχνεις για την καριέρα σου. Επιπλέον έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τα skills σου όπως και τις γνώσεις σου, συμμετέχοντας σε skill matching tests και διαδραστικά workshops των εταιρειών.

Το TechSaloniki δεν είναι ένα κλασσικό career fair! Είναι ένα μεγάλο networking event που βοηθάει τους νέους απόφοιτους και τους επαγγελματίες του τομέα της Πληροφορικής να γνωρίσουν τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης, οι οποίες μπορούν να τους προσφέρουν την καριέρα που επιθυμούν λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τουs!

Τελικά γιατί TechSaloniki;   

Συνοψίζοντας, εάν είσαι κι εσύ ένας από εμάς που ονειρεύτηκε μία καριέρα με διεθνή πρότυπα στην πόλη του, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συμμετάσχεις στο TechSalonikiαλλά οι πιο σημαντικοί είναι οι εξής:

  1. Γνωριμία με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη
  2. Networking με εξιδεικευμένα στελέχη του τομέα της πληροφορικής
  3. Εξάσκηση των hard skills με τη συμμετοχή στα skill matching tests

Και το πιο σημαντικό!

Ποιος φτιάχνει τώρα βαλίτσες και αεροπορικά εισιτήρια και ποιος θα θυσίαζε το φαγητό της μαμάς, ενώ υπάρχουν εταιρείες τεχνολογίας που καινοτομούν και που βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα στο σπίτι σου;

LATEST

Empowering women to be their powerful self! | Deloitte

Στην Deloitte η ισότητα, η συμπερίληψη, και η διαρκής επαγγελματική και προσωπική ενδυνάμωση των ανθρώπων μας συνιστούν βασικούς πυλώνες των αξιών μας, και διέπουν τη νοοτροπία και την καθημερινότητά μας.

Discover #LifeatQualco!

Recognised for our dedication to excellence, QUALCO was honoured as one of the best workplaces in tech and the best workplaces for women in 2023!