TECHSALONIKI #5: 9+1 ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΑΣ

10 χρήσιμα tips για την καλύτερη προετοιμασία σας πριν το TechSaloniki #5, από τον Σταύρο Κυριακίδη, Human Resources της εταιρείας Apifon

Αν μας ρωτούσατε να περιγράψουμε με λίγες λέξεις τι είδους εκδήλωση είναι το Techsaloniki, θα λέγαμε πως είναι κυρίως μία εκδήλωση για networking μεταξύ υποψηφίων που αναζητούν εργασία κι έχουν εξειδίκευση στην πληροφορική και εταιρειών τεχνολογίας που αναζητούν ταλαντούχα στελέχη για να τα εντάξουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους.

Μία εκδήλωση για networking στην οποία η ενεργή συμμετοχή όλων των επισκεπτών, είναι κάτι που αναμένεται. Για την ακρίβεια, το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καθόλου προετοιμασία ή αντιθέτως υπερβολικό άγχος. Σίγουρα, εσείς που αναζητάτε άμεσα εργασία θα έχετε λίγο άγχος παραπάνω, παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να απορείτε για το «πως πρέπει να είμαι ντυμένος», «τι θα πρέπει να διαβάσω, ώστε να απαντήσω αν με ρωτήσουν κάτι για την ειδικότητα μου», «θα μου απαντήσουν με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις μου» και άλλα πολλά.

Γιαυτό λοιπόν, συγκεντρώσαμε 10 χρήσιμα tips που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας προτού επισκεφθείτε το Techsaloniki #5.

ΤechSaloniki in Action

1.«Eλάτε όπως είστε»

«Ελάτε όπως είστε». Δεν υπάρχει ούτε dress code, ούτε συγκεκριμένος τρόπος εμφάνισης. Σκοπός του Techsaloniki είναι όλοι οι συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους, να πάρουν χρήσιμες γνώσεις και ταυτόχρονα να περάσουν καλά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να νιώθετε άνετα!

2. Το Techsaloniki δεν είναι ένα τεστ γνώσεων

Δεν χρειάζεται να έρθετε διαβασμένοι, να έχετε μάθει όλα τα SOS ή να είστε μέσα στο άγχος για το αν θα πέσουν τα αντίSOS. Σκοπός είναι να καταλάβουν οι εταιρείες τη λογική του κάθε υποψηφίου σχετικά με το αντικείμενο τους, να δουν πόσο βαθιά το έχετε ψάξει και πως βλέπετε το επαγγελματικό σας μέλλον.

Σε περίπτωση βέβαια που κάποιος θέλει να επωφεληθεί μόνο από τα τεστ γνώσεων κατά τη διάρκεια του Techsaloniki #5, εννοείται πως μπορεί να το κάνει.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης μέρας θα υπάρχουν χώροι όπου θα πραγματοποιούνται workshops και test γνώσεων.

3. Κάντε γνωριμίες

Όλα τα μέλη των συμμετεχόντων εταιριών και η ομάδα του Techsaloniki, είναι εκεί για να σας βοηθήσουν, να απαντήσουν σε όλες σας τις ερωτήσεις και να σας κατατοπίσουν σε οποιαδήποτε απορία κι αν έχετε σχετικά με κάποια εταιρεία. Πλησιάστε και ρωτήστε τους ότι θέλετε, καμία ερώτηση δεν είναι “χαζή”.

4. Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο

Ποιος είπε ότι στο Techsaloniki συμμετέχουν μόνο νέοι; Σημασία έχει να είστε από αυτούς που είναι δραστήριοι, να έχετε φιλοδοξίες και όρεξη να διευρύνετε τους ορίζοντές σας μαθαίνοντας περισσότερα σχετικά με την πληροφορική και τις δυνατότητες που προσφέρονται στην πόλη και γνωρίζοντας νέους ανθρώπους.

5. Βιογραφικό, Check!

Να έχετε πάντα μαζί σας το βιογραφικό σας. Μπορεί το βιογραφικό σας να το υποβάλλατε νωρίτερα και να είναι καταχωρημένο στη βάση του Techsaloniki, παρόλα αυτά επειδή ποτέ δεν ξέρουμε ποιον θα γνωρίσετε καλό θα ήταν να το έχετε διαρκώς μαζί σας.

6. Κέφι, χαρά και αισιοδοξία!

Οπλιστείτε με κέφι, χαρά και αισιοδοξία. Στο τέλος της ημέρας αυτό που θα «πουλήσετε» στις συναντήσεις με τις εταιρείες, είναι ο ίδιος σας ο εαυτός. Άρα η καλή διάθεση είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

7. Δεν υπάρχει “χαζή” ερώτηση

Ερωτήσεις τύπου «τι πρέπει να πω;» και «τι είναι σωστό να πω;» δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό! Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να θέσουν μία ερώτηση σε αυτό που τους προβληματίζει. Πλησιάστε όποιον θέλετε και ρωτήστε τον τα πάντα.

8. Μάθετε περισσότερα για τις συμμετέχουσες εταιρίες

Ρίξτε μια ματιά στις εταιρείες που συμμετέχουν. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες, αξιολογήστε τες και βάλτε τες σε μία λίστα σύμφωνα με τα θέλω σας. Μην το αφήσετε για την τελευταία μέρα, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερο χρόνο. Επιδιώξτε να δώσετε και μια ευκαιρία σε εταιρείες που μπορεί στην αρχή να μην είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Ποτέ δε ξέρετε τι μπορείτε να συναντήσετε και να ανακαλύψετε στην πορεία. Οι ευκαιρίες είναι πολλές! Και θα είναι ακριβώς δίπλα σας!

9. Ελάτε ακόμα και αν δεν προλάβατε να δηλώσετε συμμετοχή

Αν δεν προλάβατε να δηλώσετε συμμετοχή για συνέντευξη σε όλες τις εταιρείες που θέλατε, μην πανικοβάλλεστε. Μπορείτε να έρθετε κανονικά την ημέρα της εκδήλωσης και να επισκεφθείτε τα περίπτερα των εταιρειών που σας ενδιαφέρουν. Σε περίπτωση που δεν έχουν χρόνο (πράγμα απίθανο), σίγουρα θα σας καλέσουν στην εταιρεία για μία συζήτηση από κοντά.

Extra TechSaloniki #5 Tip

Ελάτε ακόμα κι αν δεν ασχολείστε με την πληροφορική

Το Techsaloniki μπορεί να είναι ένα tech event, παρόλα αυτά μπορούν να συμμετέχουν και υποψήφιοι από άλλους τομείς. Διοίκηση, οικονομικά, πωλήσεις, οι οποίοι αναζητούν μία θέση εργασίας στον τομέα της πληροφορικής.

Αν δεν το ξέρατε, το Techsaloniki είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που αφορούν στην εύρεση εργασίας για την πληροφορική στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 2500 συνεντεύξεις και έχουν γίνει πάνω από 150 προσλήψεις, ενώ τα άτομα που προσλήφθηκαν είναι μέχρι και σήμερα στελέχη των εταιρειών αυτών. Γι’ αυτό λοιπόν, πάρτε το σακίδιο σας, φορέστε την καλύτερη σας διάθεση και ελάτε να γνωριστούμε.

Δήλωσε σήμερα συμμετοχή εδώ!

LATEST

Discover #LifeatQualco!

Recognised for our dedication to excellence, QUALCO was honoured as one of the best workplaces in tech and the best workplaces for women in 2023!