#ASKTHECEO: Η DATASCOUTING ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ TECHSALONIKI

Η DataScouting μας μιλάει για το TechSaloniki! Μιλήσαμε πρόσφατα με τον κ. Αναστάσιο Αβράμη, Managing Director της DataScouting, για τη δική του εμπειρία σχετικά με το TechSaloniki.

Τι σημαίνει για εσάς το TechSaloniki;

Το TechSaloniki ξεκίνησε απλά και μέσα σε μόλις τρία χρόνια έχει εξελιχθεί στο Νο1 skill matching event στο χώρο της πληροφορικής. Η απήχηση και επιτυχία, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη, που δεν μιλάμε πλέον για το Νο1 tech event στη Θεσσαλονίκη μόνο, αλλά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ο κλάδος βιώνει μια ραγδαία ανάπτυξη και εξέλιξη και οι εταιρίες χρειάζονται διαρκώς νέα άτομα – από ανθρώπους με εμπειρία αλλά και νέους απόφοιτους. Και το TechSaloniki αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να φέρει τις εταιρίες τεχνολογίας και πληροφορικής σε επαφή με τέτοια άτομα.

Ως ιδρυτικό μέλος του θεσμού, η DataScouting στήριξε από την πρώτη στιγμή το TechSaloniki. Η διήμερη εκδήλωση αποτελεί ένα μοναδικό networking event για όλους τους εμπλεκόμενους, με παρουσιάσεις, workshops, screening σε technical skills και συνεντεύξεις υποψηφίων με τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας της Βόρειας Ελλάδας.

Για το TechSaloniki 2019, τι θέσεις εργασίας αναζητάτε;

Στο φετινό TechSaloniki θα αναζητήσουμε ταλαντούχους νέους, παθιασμένους με την πληροφορική που θέλουν να ενταχθούν και να δουλέψουν σε μία πολύ δυνατή ομάδα και σε έργα πληροφορικής σε όλο τον κόσμο.

Η DataScouting δίνει λύσεις λογισμικού που καταγράφουν, αρχειοθετούν, επεξεργάζονται, εμπλουτίζουν και μετατρέπουν σε γνώση κειμενικές και πολυμεσικές ροές από media όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα αλλά και online μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα ψάχνουμε ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν σε ανοιχτές τεχνολογίες, όπως JAVA, JavaScript, ElasticSearch και PostgreSQL.

Τι θα συμβουλεύατε στους υποψηφίους του φετινού TechSaloniki 2019;

Μια συμβουλή, που δίνουμε γενικά σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο χώρο της πληροφορικής είναι ότι αφού κατανοήσουν τις βασικές γνώσης της πληροφορικής και αγαπήσουν τον πολύ ενδιαφέροντα αυτό χώρο, να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να μάθουν να αφομοιώνουν συνεχώς νέες γνώσεις και να ασκούνται στο αντικείμενό τους – όπως για παράδειγμα συμμετέχοντας σε έργα ανοιχτού κώδικα ή δημιουργώντας μικρές ομάδες και χτίζοντας δικά τους λογισμικά.

Επίσης πρέπει να δίνουν έμφαση στο βιογραφικό τους, να είναι επικαιροποιημένο και κατάλληλα διαμορφωμένο για τη συγκεκριμένη θέση που ενδιαφέρονται με έμφαση στα προσόντα και την εμπειρία τους για τη θέση αυτή.

Μιλώντας μαζί μας οι υποψήφιοι, ακόμη και αν δεν διαθέτουν τα προσόντα ή την εμπειρία για τη συγκεκριμένη θέση, μπορούν μέσα από τη συζήτηση που θα κάνουμε να προβληματιστούν και κατ’ επέκταση να προετοιμαστούν καλύτερα και να γίνουν πιο ελκυστικοί για την αγορά εργασίας. Να εντρυφήσουν δηλαδή στο business logic που έχουν οι εταιρίες πληροφορικής. 

Βοηθά ιδιαίτερα να έρθουν κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη θέση που προσφέρεται, να έχουν μελετήσει την εταιρία μας και τα έργα μας μέσω της ιστοσελίδας μας για να γνωριστούμε καλύτερα.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ασφαλώς, να είναι χαλαροί και να προσπαθήσουν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση και εμπειρία από το TechSaloniki. Τους δίνεται η μοναδική ευκαιρία μέσα σε δύο ημέρες να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν από κοντά εκπροσώπους από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας και πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, που ενδέχεται να γίνουν και οι μελλοντικοί νέοι εργοδότες τους.

Και για τους τυχερούς, μπορείτε να μας περιγράψετε ποια είναι η διαδικασία πρόσληψης της DataScouting;

Η αξιολόγηση ξεκινά με συνέντευξη, όπου προσπαθούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον ενδιαφερόμενο. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα είναι ο ζήλος και η όρεξη να δημιουργήσει όντας μέλος μιας ομάδας. Να μοιραστεί τις αξίες και τη φιλοσοφία της εταιρίας μας μέσα από τις αρμοδιότητες που θα αναλάβει.

Αυτό που λέω πάντα είναι ότι μόνο με τα κατάλληλα άτομα μπορεί μια εταιρία να μεγαλουργήσει. Επενδύουμε διαρκώς σε νέα άτομα και μπορώ να πω, χωρίς κανένα ενδοιασμό, ότι έχουμε από τις καλύτερες ομάδες του χώρου.

Και τέλος, πώς θα περιγράφατε την εταιρία σας στους νέους υποψηφίους;

Η DataScouting είναι εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών πληροφορίας με εξειδίκευση στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για καταγραφή, επεξεργασία και αρχειοθέτηση κειμενικών και πολυμεσικών δεδομένων, για την σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση μέσων ενημέρωσης  και για την διαχείριση/ανάλυση πληροφορίας σε βιβλιοθήκες, αρχεία και μουσεία.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, επεξεργασία φυσικής γλώσσας, αυτόματη μετατροπή ομιλίας σε κείμενο, ανίχνευση λογοτύπων και τεχνικές μηχανικής μάθησης και εξόρυξης δεδομένων, η DataScouting παρέχει λογισμικά και υπηρεσίες για τη διαχείριση, τον εμπλουτισμό και την ανάκτηση πληροφοριών τόσο από online media, οπτικοακουστικές ροές όπως τηλεόραση και ραδιόφωνο, όσο και από ψηφιοποιημένα τεκμήρια.

Η DataScouting επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας κατά κόρον τεχνολογίες μηχανική μάθησης, ενώ συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά R&D προγράμματα.

LATEST

Discover #LifeatQualco!

Recognised for our dedication to excellence, QUALCO was honoured as one of the best workplaces in tech and the best workplaces for women in 2023!